Latest Entries »

Advertisements

Stresi?Stresi eshte nje gjendje emocionale e tensionuar,nje gjendje shqetesuese e theksuar.Vjen nga frengjishtja e vjeter qe do te thote « mbys » .Stresi eshte i pashmangshem ne jete.Stresi si pa e kuptuar ne jete eshte normal dhe i nevojshem ne ate shkalle sa nuk ndikon ne kualitetin e shendetit dhe jetes.Tek secili prej nesh efektet e stresit jane te ndryshme,si dhe rruget per t’u sheruar nga stresi ndryshojne nga njeri person te tjetri.                                                                        Por lind nevoja se si duhet te ruhemi nga stresi,si ta menaxhojme ate,si ta reduktojme,si te perballemi ndaj tij,sa lloj stresesh kemi dhe si stresi vepron ose se si individi reagon ndaj stresit…                                                                                                                                  Ndryshimet qe mund te ndodhin ne jete ,si humbja e nje njeriu te dashur,martesa,ndryshimi i vendit te punes jane disa shkaqe per t’u ndier te stresuar por pergjithesisht kohezgjatja varet nga vete individi.Perfshihet dhe problemi se stresi mund te jete i pakalueshem dhe se stresi ka shkallet e tij te ndryshme,pra jo cdo stres eshte i te njejtit nivel te cdo individ i stresuar.

View full article »

Nje rrjet kompjuterik eshte nje grup kompjuterash autonom te nderlidhur me ndihmen e nje teknologjie te caktuar.Dy kompjutera quhen te nderlidhur nese jane te afte te shkembejne informacion midis tyre.Lidhja mund te realizohet me anen e kabllove elektrike,fibrave optike,mikrovaleve,rrezeve infra te kuqe apo ndermjet sateliteve.Rrjetet kane forma dhe madhesi te ndryshme.Rrjetet kompjuterike I ndajme sipas permbajtjeve:kategorite(sipas madhesise,topologjise,marredhenieve,funksioneve),protokollet.

View full article »

Feja është e ndryshme nga kombi. Ndërsa feja është një kategori filozofike, sociale, kulturore e hyjnore, kombësia është një kategori a institucion shoqëror që i kushtëzohet ekzistencës së prosperitetit të një populli me gjuhë, kulturë, histori, doke e zakone të njëjta, që ka jetuar për shumë breza në të njëjtin territor. Megjithatë, fati e ka sjellë që shqiptarët në momente të caktuara ta lidhin ngushtë fenë me kombin. Për ta feja dhe kombi shpeshherë kanë qënë një binom i pandashëm.

View full article »

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!